Algebra

posted by .

Olivia is taking a test that has 30 questions.She earns 9 points for every correct answer and loses 5 points for every wrong answer (questions left blank also count as wrong answers) . If Olivia’s score is 18 , how many questions did she answer correctly on the test .

  • Algebra -

    9 c - 5(30 - c) = 18 ... 14 c - 150 = 18

Respond to this Question

First Name

School Subject

Your Answer

Similar Questions

  1. elem alg

    On a certain test, the student gets 3 points for each correct answer and loses 2 points for each incorrect answer. The test has 37 questions total. (no question can be lfet blank.) If x is the number of answers a students gets correct, …
  2. Math

    There are 40 questions on a class test. Six points are given for each correct answer and three points are deducted for each wrong answer. Find the number of correct answers for a test score of 105.
  3. MATH

    On a TV game show, a contestant makes $600 for every correct answer but loses $500 for every wrong answer. After answering 22 questions, Sarah broke even. How many questions did she answer correctly?
  4. Math

    On a multiple choice exam with 25 questions, the instructor scored the exams as follows: 4 points for each correct answer, -1 for each blank answer, and -6 for each wrong answer. What was the score of a student who had 14 correct answers, …
  5. math

    a mathematics question contained 20 items. every wrong answer scores -2marks, every correct answer scores 4marks and no mark for no answer. (a) find the minimum possible score (b) Tembo had 10 correct answers, 8 wrong answers and 2 …
  6. Algebra 1 - 9th Grade

    A contestant on a quiz show gets 50 points for every correct answer and loses 100 points for each incorrect answer. After answering 24 questions, the contestant has 300 points. How many questions has the contestant answered correctly?
  7. Algebra 1

    A contestant on a quiz show gets 50 points for every correct answer and loses 100 points for each incorrect answer. After answering 24 questions, the contestant has 300 points. How many questions has the contestant answered correctly?
  8. Math

    Sanjay takes a pre-ap multiple choice test of 25 questions in which he earns 10 points for every correct answer, but loses 2 points for every incorrect answer. Sanjay answered all 25 questions and scored 202 points. How many did he …
  9. MATH

    Sally is evaluating some test papers. There are 80 multiple choice questions in the test. Students get two points for every correct answer and for every wrong answer or any question left blank, one point is deducted from the total …
  10. Algebra

    Olivia is taking a test that has 30 questions.She earns 9 points for every correct answer and loses 5 points for every wrong answer (questions left blank also count as wrong answers) . If Olivia’s score is 18 , how many questions …

More Similar Questions